Popolna barvna paleta za fasado hiše

Vhodna fasada vaše hiše je ena najpomembnejših stvari, saj na vaše obiskovalce pusti trajen prvi vtis. Pravilen način oblikovanja čudovite fasade je, da se odločite za pravo barvno kombinacijo. Vendar pa lahko zaradi široke izbire, ki je danes na voljo, postane še bolj zahtevno, kot si mislite. Prav tako je treba biti prepričan v izbrano barvo fasade, saj bo trajala leta ali celo desetletja.

Na splošno so topli toni barv, kot sta oranžna in rdeča, bolj vabljivi v primerjavi s hladnimi barvami, kot sta zelena in modra. Poleg tega drugi dejavniki, ki igrajo pomembno vlogo pri izbiri popolne barve fasade, vključujejo tudi velikost in položaj vaše hiše. K celotnemu videzu fasade prispeva tudi sončno sevanje. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo izbrati popolno barvo za vašo fasado.

1. Svetle stene in temna streha

Razlog, zakaj bele stene veljajo za elegantne, je, da se zlahka zlijejo v svoje okolje in izžarevajo toplino. Za enak učinek lahko poleg bele barve uporabite tudi bež in rumeno. Tudi če imate veliko hišo, so svetle fasade videti popolno, saj ne posegajo v pokrajino.

To vrsto fasade pogosto izberejo velike stanovanjske družbe ali skupnosti, saj zagotavlja splošno simetrijo celotnemu mestu ali mestu. Te fasade imajo tudi določene omejitve, kar pomeni, da boste morda potrebovali posebna dovoljenja za uporabo lastnega barvnega koncepta.

Končni cilj ustvarjanja te fasade je doseči popolno harmonijo. Najboljši način za dopolnitev svetlih sten je uporaba temne barve za streho, kot je rjava ali celo antracitna. Tako bo streha videti bolj čista in elegantna kot običajno.

2. Stene in streha enake barve

Ta hiša je odličen primer, kako uporabiti enotno barvno shemo za vašo fasado. S prevleko sten in strehe v podobno barvo je oblikovalcu uspelo doseči čudovit celoten videz.

Zaradi subtilne barve fasade so se lahko tudi okenski okvirji, ograje in žlebovi odlično zlili v obstoječo okolico. Vendar pa ta vrsta enotne barvne sheme najbolje deluje le, če hiša ni stisnjena med druge zgradbe.

3. Temne stene in svetla streha

Pri iskanju prave barve fasade hiše je treba vedno upoštevati videz zgrajenega objekta. Na primer, barve fasade vrstne hiše se bodo vedno nekoliko razlikovale od barve samostojne hiše. Druge stvari, ki jih je treba upoštevati, vključujejo tudi velikost stavbe in smer naravnega vira svetlobe. Pomagal bo zožiti vaše barvne možnosti.

Večina lastnikov stanovanj izbere elegantno, svetlo stensko in temno strešno fasado. Vendar ta slika dokazuje, da lahko hiša izgleda odlično tudi, če se odločite za temnejšo barvo stene in svetlejšo streho. Osupljiv učinek te čudovite fasade je tudi zato, ker svetla streha dopolnjuje osnovno barvo in tvori tudi okvir za stene. Ta vrsta fasade je popolna, če se vaša hiša nahaja v naravnem okolju in ima velik vrt .

4. Kombiniranje materialov

Pomembna je tudi izbira pravega fasadnega materiala iz stekla, lesa, kovine, kamna in ometa. Resda najcenejša varianta je mavec, ki pa se tudi nagiba k razpokanju. Najboljši način za uporabo ometane zunanjosti pa je kombinacija s kamnito ali leseno podlago. Vsakdo, ki se odloči uporabiti les za svojo zunanjo fasado, lahko svoji hiši skoraj v trenutku da naraven videz. Kovino lahko vgradimo tudi kot posamezen element v obliki balkonskih ograj, da dodamo sodoben pridih.

Po drugi strani pa, če ste pripravljeni eksperimentirati s svojo fasado, je še ena zelo dobra ideja, da se odločite za stekleno glazuro. Pomagal bo tudi, da bo vaša notranjost videti svetla. Toda odločitev za steklo pomeni, da bi morali razmisliti tudi o pravih senčilih ali zavesah, ki bodo zakrile okna. Na splošno je pomembno razumeti celoten videz vaše stavbe in njene okolice, preden izberete pravo vrsto barve za vašo fasado.

5. Zbledele barve, ki se ujemajo z vašo arhitekturo

Zunanja fasada vaše hiše je lahko izpostavljena veliko umazanije in ostrega vremena. Zato je priporočljiva uporaba sivih tonov namesto svetlih. Prav tako je treba vedeti, da svetle barve običajno obstajajo le z organskimi pigmenti, kar pomeni, da so manj odporne na sončno svetlobo.

Če pa se še vedno želite odločiti za sijoče barve, kot sta zelena ali modra, se prepričajte, da se dobro prilega vaši hiši. Na primer, podeželska hiša s svetlo rožnato fasado nikoli ne more delovati. Medtem ko bo hiša sredi gozda s temno zeleno fasado vedno videti fantastično, saj dopolnjuje celotno okolico in oblikovalski koncept.

Podobno lahko izbira svetlih barv za veliko hišo pogosto povzroči, da je videti presenetljivo. Zato poskrbite, da boste svojo sijočo fasado združili z določenimi poudarki, da bo videti harmonično. Po drugi strani pa, če je dizajn vaše hiše presenetljiv in izjemen sam po sebi, je izbira za preprosto fasado prava izbira.

6. Klasične domače barve

V Nemčiji je človek rad bolj eleganten in neopazen, kar se odraža tudi v njihovih hišah. Standardne barve, ki se uporabljajo za barvanje fasade hiše v Nemčiji, so bela, bež, rumena ali oranžna, medtem ko je streha vedno rdeča ali rjava.

Uporaba svetlih barv ne pomeni nujno, da ni prostora za eksperimentiranje. Za tiste, ki želite poskusiti nekaj drugačnega, lahko preprosto vključite svetle barve v obliki okenskih okvirjev ali vrtnih ograj.

V sodobnih hišah pogosto najdete ravne strehe ali velike steklene fasade, ki ne puščajo prostora za ustvarjalnost. Toda v podobnih nemških hišah s konicami lahko uporaba svetlih barv na strehi naredi veliko razliko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja