Je igranje iger na srečo lahko dobičkonosno?

igralniška industrija

Igralniška industrija je vredna vsaj 400 milijard dolarjev. To pomeni, da je teh 400 milijard v igri za potencialne dobitke posameznih igralcev po vsem svetu. Torej vas zanima kako si odrezati kos iz te velike pogače? Berite dalje …

Najprej povem nekaj besed, kako velike ribe delajo v tem poslu.

Igralniška industrija

Industrijo iger na srečo sestavljajo predvsem športne stavnice (npr. bet-at-home), igralnice in poker sobe. To so veliki zmagovalci v panogi, saj so igre statistično gledano naravnane proti igralcem. Stavnice zaslužijo denar zaradi provizij (razlika med skupno vrednostjo vloženih stav in dobitkov), igralnice pa imajo zagotovljen dobiček zaradi prednosti hiše (house edge) in poker sobe prejemajo rake iz vsakega pota.

Če želite zaslužiti veliko in konstantno, potem morate začeti svoje podejtje za igre na srečo (stavnica, storitev ipd.). Ne gre drugače. Ne morete vzeti večji kos pogače iz igralništva, če niste eno od teh podjetij. Tudi najuspešnejši igralci pokra in igralci športnih stav ne morejo tekmovati v dobičkonosnosti.

Vendar pa ta podjetja niso sestavljena iz posameznikov. Veliko ljudi dela v dejavnostih iger na srečo, od trgovcev in prevajalcev kvot do tržnikov in osebja za odnose z javnostmi. To so resnična podjetja s poslovnimi načrti, ki jim zagotavljajo dobiček za ponudbo storitev za javnost. Ta storitev je zabava. Ker to so igre na srečo.

Zabava.


Obstajata dva načina, kako to doseči: bodisi z večjimi profitnimi maržami bodisi s povečanjem njihovega prometa. Običajno se nova podjetja za igre na srečo odločijo za prvo. Ko zgradijo svojo bazo strank, zmanjšajo svoje marže, da bi pritegnili več prometa in tekmovali z velikimi. Do takrat, ko upravljavec iger na srečo ustvari zadostne prihodke in čisti dobiček vsako leto, je njihovo poslovanje varno, če ne zaostajajo za konkurenco.
Potem pa gre za to, koliko dodatnih igralcev naj bi bila njihova storitev privlačna. Bolj ko to počnejo, večje je zmanjšanje za podjetje.
Kakorkoli, podjetja za igre na srečo iščejo denar za igralce. 300 milijard dolarjev. Kockarji hranijo celotno industrijo iger na srečo. Tudi v pokru, kjer na prvi pogled kiti (premožni slabi igralci) izgubijo boljše, redne igralce. Upoštevajte “redni”. Sčasoma bodo ti redni igralci še naprej igrali, vsak dan plačevali rake in del svojih dobitkov vrnili v poker sobo.