Izdelava spletnih strani nasveti

izdelava spletnih strani

Izdelava spletnih strani je proces, ki se odvije enkrat in prinese boljše ali slabše rezultate. Kakovost izdelave spletne strani je odvisna od tega, kako jasno si podjetje zastavi cilje in kako sistematično načrtuje izdelavo spletne strani.

Kaj je cilj spletne strani

Izdelava spletnih strani mora vedno temeljiti na cilju, ki ga ima podjetje, glede na to, kaj želi doseči s spletno stranjo. Pri izdelavi spletne strani je potrebno, da se najprej določi, kaj so cilji spletne strani. Lahko je cilj spletne strani prodaja, lahko informiranje kupcev, pridobivanje informacij, …

V skladu s cilji se potem izbere zasnovo spletne strani, ki najbolj uresničuje te cilje.

Obisk spletne strani

obisk spletne strani

Druga stvar, ki jo je dobro določiti, preden se začne z izdelavo spletne strani, je način, kako bo spletna stran pridobivala promet. Obiskovalce spletne strani lahko pridobivamo na različne načine. Lahko je promet organski (google iskanje), lahko plačan potom Facebooka ali Google, lahko gre za napotitve, e-poštni promet ipd.

Če je način pridobivanja obiskovalcev vnaprej določen in jasen, potem tudi to nekoliko določa, kako bo spletna stran zasnovana.

Cena izdelave spletne strani

Cena spletne strani naj ne bo previsoka, če za to ni posebnega razloga. Včasih je najbolje izbrati ponudnika, ki je cenovno nekje vmes, torej ne najcenejši in ne najdražji. Vsekakor pa za izdelavo običajne spletne strani, ki nima posebnih funkcionalnosti ali rešitev po meri, ni smiselno odšteti več kot 500 €, če spletna stran ni obsežnejša in govorimo o tem, da ima cca 5 podstrani.

Vzdrževanje spletne strani

Spletno stran je potrebno vzdrževati. Tehnologija se nadgrajuje in posodablja in zato je potrebno enako posodabljati in nadgrajevati tudi spletno stran. Če tega ne počnemo, spletna stran zastari in pojavijo se lahko napake ali celo pride do vdorov (skozi neposodobljene vtičnike ali teme), ki spletno stran okužijo ali sesujejo. Tako je potrebno graditi na novo…

Optimizacija spletne strani

optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani je vsekakor smiselna investicija. Z optimizacijo lahko dosežemo višjo stopnjo doseženih ciljev, boljše rezultate na področju vedenja uporabnikov in boljše položaje v Google iskalniku. Pomembno je, da se določi, kaj bo optimizacija zajemala in kaj je primarni cilj optimizacije spletne strani.

Oglaševanje spletne strani

Spletno stran je pogosto smiselno oglaševati. Najbolj pogosto je najbolj donosen kanal za oglaševanje Google Ads oglaševanje v kombinaciji z remarketingom.

Povzetek

Torej ključ do dobre spletne strani je v premišljenosti in skrbnem načrtovanju. S pomočjo načrtovanja in jasnega določanja ciljev lahko pridobimo spletno stran, ki bo neprimerljivo bolje delovala in prinašala boljše rezultate. Ta naloga pa je najprej na podjetjih, šele potem na tistih, ki spletne strani izdelujejo.